Barion Pixel
top of page

Cikkek, Interjúk, Írások

CMLP-41_honlap.jpg

"Megengedhetném magamnak, hogy másra költöm a pénzt.

Én erre költöm"

2022. Április 15.

"Tkacsik Márta elméleti matematikusként doktorált a nyolcvanas években Kassán, 20 év e-business és egy sikeres exit után ma Budajenő szélén termeszt itthon egyedülálló bogyós gyümölcsöket.

„Az ember hamarabb tudott deriválni és integrálni, mint hogy megértette volna, miért léteznek, hogyan működnek a virágok. Az én életem is valahol itt tart.” Tkacsik Márta sokszor találta magát a dolgok sűrűjében az után, hogy ledoktorált elméleti matematikából. A nyolcvanas évek Csehszlovákiájában az elsők között kezdett el számítógép-hálózatokkal foglalkozni, dolgozott a szlovák internethálózat kialakításán, neki volt először email-címe Kassán, és a nevéhez köthető a régió első internetbankja is.

Több mint 20 év e-business után ma Budajenőn, egy erdőszéli öthektáros telken telnek a mindennapjai, palántázással, gyümölcsszedéssel, rengeteg kísérletezgetéssel – de a táblázatoktól azért most sem szabadul. „Használok Excelt, mert kell, de a könyvelőm szerint mindegyik táblázat úgy néz ki, mint valami képzőművészeti alkotás – mondja jókedvűen. "

A teljes cikket a képre, vagy az alábbi linkre kattintva érheti el:

https://forbes.hu/napi-cimlap/tkacsik-marta-patikakert-e-business-budajeno/?fbclid=IwAR02Df9IaNNpqt1RtGCVRJL1isHKjj8Rb60LlyrRzhX-Ifl_8LasniT2kF0

logo.png

Bátor Újrakezdők

2021. SZEPTEMBER

A Patikakert rögös útján 

Dr. Tkacsik Márta elméleti matematikusként végzett a kassai Safárik Egyetemen, egyedüli lányként a csoportjukban, és ez az elején komoly számkivetettséggel járt. Mégis, vagy csak azért is, már 21 évesen megszülte első lánygyermekét, és még nem volt 23, amikor ledoktorált matematikából. Majd nemsokára megszületett a második lánya is.

„Ennek ellenére ötvenévesen én is kaptam egy pofont, amit mostanra inkább figyelmeztető jelnek tartok.” Inzulinrezisztanciát diagnosztizáltak nála, az orvosa azt jósolta, öt éven belül cukorbeteg lesz. Mivel valamikor tudóspalántának indult, ezt nem hagyhatta annyiban! Az édesanyja negyven évig küzdött eredményesen egy daganatos betegséggel, és megtanultak kijönni egymással: a mama külső-belső kezeléseinek köszönhetően!

És itt érkezünk a Patikakert gondolatához! Dr. Tkacsik Mártát kutatásai végül a fekete bogyósokban található bio-flavonoidokhoz vitték, ezek ugyanis jelentősen csökkenthetik az úgynevezett rejtett gyulladásokat: ezeket tartják a legtöbb civilizációs betegség fő okának! „Mármint azok, akik ehhez jobban értenek, mint én” – mondja Márta.

Ráébredt, hogy nagy a baj! Nem nála, hanem általában a világban.

„Eltávolodtunk a természettől, nemcsak a táplálkozásunkban, de abban is nagyon!"

balanced.png

Farmlátogatás felismerésekkel

– emlékezés D. Gary Young -ra

Össze a Patikakert interaktív élménysétájáról a Balanced Well-being honlapján

"Megdöbbentett, mennyire hasonlók a Patikakert és a Young Living farmok által képviselt értékek, és mekkora a hasonlóság Dr. Tkacsik Márta és D.Gary Young gondolatai, filozofiája között."

 

http://balanced-wellbeing.eu/2021/05/09/patikakertben_jartam/

covernek.exact1980w.png

Bogyókból nyert vitalitás

– így működik a Patikakert ökogazdaság Budajenőn

WE LOVE BUDAPEST Interjú dr. Tkacsik Mártával

https://welovebudapest.com/cikk/2020/8/4/bogyokbol-nyert-vitalitas-igy-mukodik-a-patikakert-okogazdasag-budajenon

1565266783749.png

„Jó volna, ha az embernek nemcsak a hatalom tetszene, de a felelősséget is vállalnák"

- Hátat fordított az üzleti életnek, és most biotermelő

WMN Interjú dr. Tkacsik Mártával

https://wmn.hu/wmn-life/51357-jo-volna-ha-az-embereknek-nemcsak-a-hatalom-tetszene-de-a-felelosseget-is-vallalnak--hatat-forditott-az-uzleti-eletnek-es-most-biotermelo-

logo__2_ezjo___.png

Miért eszik bogyósokat minden egyes nap Jane Fonda, immár negyven éve?

Patikakert blogbejegyzés a Testszervíz honlapján!

 

https://testszerviz.hu/blog/jane-fonda-es-a-bogyosok/

logo__2_ezjo___.png

Miért kell a szervezetünkben lévő gyulladásokkal (is) foglalkoznunk, amikor épp egy járvánnyal állunk szemben?

Patikakert blogbejegyzés a Testszervíz honlapján!

https://testszerviz.hu/blog/miert-kell-a-szervezetunkben-levo-gyulladasokkal-foglalkozni/

bottom of page