Szedd Magad lehetőség nyílik a Patikakert BIO gyümölcseire😍 

 BIO Mézalmácska (Fanyarka) Szedd-Magad lehetőség a Patikakertben ❣️❣️❣️

2022.6.20-tól előreláthatólag 2 hétig (vagy amíg van gyümölcs a bokrokon 🥰) szedd-magad/vedd-magad lehetőséget biztosítunk a BIO gyümölcseinkre, jelenleg a most ereje teljében lévő fanyarkára,

 

H-P, 8.00-16.00 között. 2022.06.25-én szombaton is, 8.00-14.00 között. 

 

Kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, korlátozott befogadással.
Minimális szedési mennyiség: 2 kg.

 

Érdeklődni a részletekről és bejelentkezni a (70) 613 8620 telefonszámon lehet, szintén H-P, 8.00-16.00 között.

unnamed.jpg

Térképes segítségért, hogy könnyebben ide találjatok, kattintsatok az ikonra:

Mézalmácska vagy fanyarka... utóbbi elnevezése ugyancsak megtévesztő, hiszen ez a gyümölcsünk a legédesebb (a cukortartalma 11%, míg a többi gyümölcs esetében ez mindössze 4-6%!).


De nem ezért szeretjük, hanem a többi hatóanyaga miatt.

A Patikakertben minden okkal van, a fanyarka (Amelanchier Alnifolia) is azért került ide.

 • Női szekció következik, számunkra nagyon FONTOS információ ! A fanyarka B2 vitamintartalma az egyik legmagasabb, a 125-szöröse az áfonyáénak❣️❣️❣️ A B2 vitamin segít nekünk abban, hogy szép, egészséges bőrünk és szép, egészséges hajunk legyen ❣️❣️❣️.

 • A B2 mellett a B5, B7, E és C-vitamin tartalma is kiemelkedő.  

 •  A fanyarka bogyók kiváló Mangán, Vas, Kalcium, Kálium, réz és karotin forrásnak számítanak, ezen kívül rengeteg más antioxidáns polifenolt és bio-flavonoidot is tartalmaz...  

 • A fanyarkáról az amerikai indiánok (merthogy ott őshonos) már tudták, hogy jó hatással van a női bajokra 🥰...  

 •  Friss kutatások azt is igazolták, hogy az egyik, elhízással kapcsolatos hormonszintet, a resistin szintjét is segít kiegyenlíteni a benne levő hasznos savakkal... persze ne várjuk tőle az "5 nap alatt 6" hatást! Az egészség sosem így működik!!!❣️

 • Több kutatás is állítja, hogy a Patikakertben termesztett fekete bogyósok lehetnek az egyik megoldás (persze nem kizárólagos, ugyanis csodaszer sajnos nincs és nem is lesz...) a civilizációs betegségeket okozó, egyre növekvő és már fiatalkorban is terjedő szubklinikai gyulladások csökkentésében.... mivel annyira komplex anyagokat tartalmaznak.❣️

 • Az ember mindig is gyűjtögette ezeket a bogyósokat, alacsony fruktóztartalmuk miatt pedig a ketogén és a paleolit táplálkozási módokhoz is illeszthető a fogyasztásuk, sőt nagyon is ajánlott...

Minden megosztást és terjesztést megköszönünk, hogy mindenkihez eljusson, aki ki szeretné használni ezt az egyedülálló lehetőséget! ❣️

BIO FEKETE BERKENYE Szedd-Magad/Vedd-Magad lehetőség a Patikakertben ❣️❣️❣️

 

Szép termésünk lett az idén a bio fekete berkenyéből, a bokrok csak úgy roskadoztak az egészséges gyümölcstől...

 

Már eddig is nagyon sokan kihasználták a Szedd-Magad lehetőséget, ezért úgy döntöttünk, hogy további lehetőséget biztosítunk a BIO fekete berkenye és BIO húsos som szedésére, H-P, 8.00-16.00 között.

 

Két hétvégi nap is lesz lehetőség szedni, 2021.9.12-én, vasárnap, és 2021.9.19-én vasárnap!

Kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, korlátozott befogadással.

 

Szintén korlátozottan, szedési felárral vásárolni is lehet a gyümölcsből.

Érdeklődni a részletekről és bejelentkezni a (70) 613 8620 telefonszámon lehet, szintén H-P, 8.00-16.00 között.

A bio fekete berkenye szedési ára 2000 Ft/kg,

a bio húsos somé 500 Ft/kg.

241626923_23848378840460064_7447810584318212086_n.jpg

Térképes segítségért, hogy könnyebben ide találjatok, kattintsatok az ikonra:

A fekete berkenye az egyik legfontosabb alapanyagunk, és nem véletlenül, mert több kutatás folyik azzal kapcsolatban, hogy a fekete berkenye lehet az egyik olyan növény, amivel meg lehet előzni a fejlett világban egyre terjedő paradox jelenséget, miszerint a túl sok haszontalan kalória bevitele ellenére mégis az alultápláltság jelei mutatkoznak a fejlett világban, több civilizációs betegség rohamos terjedését okozva (cukorbetegség, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, keringési panaszok, bizonyos rákbetegségek, …).

Összegyűjtöttünk Tudományos kutatásokat, orvosi-, egyetemi publikációkat, melyek a Fekete berkenye egészségügyi hatásairól szólnak. 

Ezeket itt olvashatják: https://www.patikakert.hu/kutat%C3%A1sok

A Patikakertben minden okkal van, a fanyarka (Amelanchier Alnifolia) is azért került ide.

 • A fekete berkenye az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal bíró növény, a polifenol és antocianin tartalma a 4-5-szöröse a fekete szederének és fekete ribizlinek .

 • A fekete berkenye fanyar ízű, kitűnő szerves savakkal, nyomelemekkel, vitaminokkal és flavonoidokkal rendelkezik (P-vitamin, vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12, C- és H-vitamin, zsírban oldódó A-, E-és K-vitamin) .

 • Jól fagyasztható, kiolvasztás után egészen jól megtartja az alakját, azaz jól használható étkezésekhez . Szárítani, aszalni is könnyű, akár standard konyhai sütőben.

 • Több kutatás folyik azzal kapcsolatban, hogy a fekete berkenye lehet az egyik olyan növény, amivel meg lehet előzni a fejlett világban egyre terjedő paradox jelenséget, miszerint a túl sok haszontalan kalória bevitele ellenére mégis komoly alultápláltság jelei mutatkoznak, több civilizációs betegség rohamos terjedését okozva (cukorbetegség, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, hormonális problémák, egyéb anyagcsere problémák, keringési panaszok, daganatos betegségek, …) .

 • A húsos som pozitív élettani hatásairól, beltartalmi értékeiről honlapunkon olvashatnak, hasonlóan a többi termesztett bogyósainkhoz ️.

 

Osztani ér ️, hadd jusson el a lehetőség azokhoz, akik élnének vele! ;)