Barion Pixel
top of page

Patikakert Termékek

Kézzel szedett, kizárólagosan saját, minősített ökológiai gazdálkodásból származó gyümölcsökből készült, magas antioxidáns, polifenol és antocianin tartalmazó, funkcionális élelmiszerekmelyek tökéletesen beilleszthetők a paleo, ketogén, vegán táplálkozásba is!

Mit érdemes tudni a Patikakertben termesztett növényekről és a belőlük készített antioxidáns és vitaminbombákról?

 

A Patikakert azért jött létre, hogy otthont adjon olyan,

az emberi egészséget védő, tápláló és gyógyító növényeknek, amelyek egyre gyorsabban szorulnak vissza, az ipari mezőgazdaság és élelmiszeripar lassan szinte kizárólagos térnyerése miatt.

 

Mi tudjuk, hogy nagyon fontos a kíméletes termesztés, betakarítás és feldolgozás is, ugyanis nem mindegy,

hogy üres héjakat eszünk, vagy valódi tápanyagokat...

 

Az emberi szervezetnek sok ezer féle mikrotápanyagra van szüksége ahhoz, hogy egészséges és ellenálló legyen.

A Patikakertben termesztett 8 féle fekete- és pirosbogyós gyümölcsökből kézműves eljárással készítünk:

 • Gyümölcsesszenciát, azaz különleges gyümölcspüréinket

 • Aszaltgyümölcs-lapkáinkat

 • Feketebogyós ágyon érlelt természetes eceteket

Szeretettel ajánlom figyelmükbe a termékek rövid leírását, illetve a termékismertető videókat,

melyben röviden összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat gazdaságunkban készülő kincseinkről.  

                                        - dr. Tkacsik Márta, alapító

Froot Ritual - Gyümölcspüré

A 8 fekete- és pirosbogyós gyümölcsesszenciák

AZ ANTIOXIDÁNS ÉS VITAMIN BOMBA, A GYULLADÁSOK CSÖKKENTÉSÉÉRT

A Froot Ritual egy gyümölcsesszencia, ami tiszta és természetes összetevőivel támogatja a szervezetet. Kiemelt alkotóeleme a fekete berkenye és a fekete málna. A gyümölcsökben megtalálható értékes anyagok, mint az antioxidánsok, polifenolok és ezen belül az antocianidok, valamint a vitaminok segítik felvenni a harcot a stressz, az oxidatív folyamatok, a gyulladások, továbbá az öregedés hatásaival, így javítják a közérzetünket, támogatják a szervezetünk védekező képességét.

A fito-nutriensek és a polifenolok mellett még az alábbi vitaminokat, makro- és mikroelemeket tartalmazza a termék: A-, B2 (Riboflavin), B5 (Pantoténsav), B6 (Piridoxin) -, B7 (Biotin), C-,E-, K-, P–vitamin, Alfa- és Béta–karotin, Folsav, Cink, Kalcium, Kálium, Magnézium, Mangán, Nátrium, Vas, Zeaxantin.

FŐ ELŐNYÖK:

Froot Ritual Natur természetes összetevőivel pozitív hatást gyakorol a belső gyulladásokra, az oxidatív folyamatokra. 

A gyümölcsök jótékony hatásai:

 • gyulladáscsökkentő

 • antioxidáns hatás

 • Immunrendszer támogatás

 • öregedésgátlás

 • könnyed és természetes felszívódás

 

A Froot Ritual termékek a Patikakert Polifenol Active termékeinek továbbfejlesztett, új generációs változata, még több hatóanyaggal, natúr változatban is.

Pkert_web145.jpg
Pkert_web124.jpg
Pkert_web129.jpg
Patikakert100.jpg

Super Froot

A 8 fekete- és pirosbogyós aszaltgyömölcs-lapkák

A ROSTOKKAL DÚSÍTOTT FROOT RITUAL, AZ EGÉSZSÉGES MIKROBIOMÉRT AZ ANTIOXIDÁNS ÉS VITAMIN BOMBA, A GYULLADÁSOK CSÖKKENTÉSÉÉRT

A SUPERFROOT egy kiemelkedően magas tápanyag- és rosttartalmú aszaltgyümölcs-lapka, mely a természet ajándékaival segíti a szervezetünk egészséges működését és a stressz elleni harcot.

Kiszerelésének köszönhetően szedése bármilyen életmódba könnyedén beilleszthető: a visszazárható tasak elfér táskában, az autó kesztyűtartójában, a gyerekek tízórais csomagjában. Ezenfelül a gyümölcslapok nem igényelnek szivárgásmentes vagy hűtött tárolást.

A gyümölcsökben megtalálható értékes anyagok (vitaminok, antioxidánsok, polifenolok és ezen belül az antocianidok) segítik felvenni a harcot a stressz, az oxidatív folyamatok, a gyulladások, továbbá az öregedés hatásaival, így javítják a közérzetünket, támogatják a szervezetünk védekezőképességét. A hozzáadott rostos almapüré további pozitív hatással van a mikrobiom (bélflóra) egészséges működésére. 

A fito-nutriensek és a polifenolok mellett még az alábbi vitaminokat, makro- és mikroelemeket tartalmazza a termék: A-, B2 (Riboflavin), B5 (Pantoténsav), B6 (Piridoxin) -, B7 (Biotin), C-,E-, K-, P–vitamin, Alfa- és Béta–karotin, Folsav, Cink, Kalcium, Kálium, Magnézium, Mangán, Nátrium, Vas, Zeaxantin.

FŐ ELŐNYÖK:

 

A Super Froot Apple Fiber természetes összetevőivel pozitív hatást gyakorol a belső gyulladásokra, az oxidatív folyamatokra és a bélflórára.

A gyümölcsök jótékony hatásai:

 • gyulladáscsökkentő

 • antioxidáns hatás

 • Immunrendszer támogatás

 • öregedésgátlás

 • könnyed és természetes felszívódás

 • a hozzáadott természetes rostok mikrobiomra gyakorolt pozitív hatása

 • egyszerű, kényelmes szedés

BIO Cider Froot VinegART 

Kiváló minőségű, feketebogyós ágyon érlelt természetes ecetek

A finom tisztító ital a zsírcsökkentésért 

MINDEN ÉTKEZÉS ELŐTT 1 EVŐKANÁLLAL EBBŐL A KÜLÖNLEGES ÉS EGÉSZSÉGES FINOMSÁGBÓL!

 

A BIO Cider Froot VinegArt a nemzetközi piacon is egyedülálló párosítás: a minősített BIO almaecetben érlelt bogyós gyümölcs, ami ötvözi az almaecet jótékony élettani hatásait a fekete bogyósok antioxidáns és gyulladásgátló hatásával! 

Az ecet vércukorszintre gyakorolt hatása talán a leginkább kutatott terület, mind több tanulmányban vizsgálják az ecet lehetséges jótékony szerepét a 2-es típusú diabéteszben. A vizsgálati eredmények az étkezés előtt vagy közben elfogyasztott kis mennyiségű (kb.1 evőkanálnyi) biológiai ecet csökkenti a postprandiális (étkezést követő) vércukorszintet, ugyanis  az ecetben található egyik fő összetevő, az ecetsav gátolja a cukorbontó enzimek működését, elősegítheti az izmok glükóz felvételét, valamint lassíthatja a gyomor ürülését. 

 

Az ecet anti-glikémiás hatásai fokozzák az inzulinérzékenységet, tehát inzulenrizesztencia esetén is ajánlott az étkezések előtti, vízzel higított fogyasztása.

 

A zsírbontó, és enyhe étvágycsökkentő hatása miatt a túlsúly kezelésében is hatékonyan használható.

DSC_0096.jpg
DSC_0195.jpg

Szív-érrendszeri hatások területén szintén reményteliek a kutatási eredmények. Heti legalább 5-6 vagy annál több alkalommal fogyasztott olaj- és ecet alapú saláta dresszing csökkentette az iszkémiás szívbetegség (az izomzat nem jut a megfelelő működéshez szükséges oxigénhez és tápanyaghoz) rizikóját.

 

A jó minőségű, élő ecet nagyban javítja a reflux és a gyomorégés tüneteit, érdemes rendszeresen fogyasztani.

 

Enyhíti az ízületi gyulladást, az ízületi merevséget és a köszvényt.

Az ecet gyógyszerként használva enyhítheti a különböző eredetű fájdalmakat, például a migrént és a fejfájást.

 

Antibakteriális, sőt antifungális hatása is régóta ismert: a keleti és népi orvoslás a természetes ecetet több ezer éve használja, bár a kutatások újabban váltak nagyon aktuálissá, mivel az antibiotikum-rezisztencia egyre több komoly gondot okoz a világban. Eredménnyel zárultak azok a kutatások, amelyek specifikus baktériumok túlszaporodása esetében vizsgálták az ecet jótékony hatásait, ilyenek pl. az E. coli, Staphylococcus aureus és a Candida albicans.

 

Az ecetben heteken át áztatott fekete bogyós gyümölcsökben megtalálható értékes anyagok, mint az antioxidánsok, polifenolok és ezen belül az antocianidok, valamint a vitaminok segítik felvenni a harcot az oxidatív folyamatok, a gyulladások, továbbá az öregedés hatásaival szemben. 

A bogyósok hatóanyagainak védelmét az ecet savas közege biztosítja.

 

FŐ ELŐNYÖK:

A BIO Cider Froot VinegArt természetes összetevőivel pozitív hatást gyakorol a belső gyulladásokra, az oxidatív folyamatokra. 

A minőségi biológiai ecet, és a benne áztatott gyümölcsök jótékony hatásai:

 • vércukorszint csökkentés

 • túlsúly csökkentés

 • antibakteriális és antifungális hatás

 • gyulladáscsökkentés

 • antioxidáns hatás

 • reflux és gyomorégés tünetek csökkentése

 • immunrendszer támogatás

bottom of page