Barion Pixel
top of page
aaa_BANNER.png

 

AJÁNDÉK!

Patikakert Anti-Aging videósorozat
 

5 kevéssé ismert módszer,

hogy optimalizáld az immunrendszered működését

és sejt szinten regeneráld az energia-raktáraidat.

<-- Kattints a képre a videókért!

Patikakert200.jpg
Pkert_web141.jpg
Patikakert001.jpg
Patikakert016.jpg

A Patikakert megvásárolható termékeiről

 

 

A táplálkozásban a sokszínűség, és a tiszta, egyszerű alapanyagok mindennél fontosabbak. Hogy az egészségünk megőrzésében az erdők, mezők által kínált növények többet segíthetnek, mint a gyógyszertárban megvásárolható pirulák…

Sokféle növényt termesztünk a Budajenőn, Budapesttől nem messze lévő ültetvényünkön, ugyanis mindegyikük másban „bajnok”. A túlnyomó többségük ún. fekete bogyós, ami azt jelenti, hogy nagyon sok polifenol vegyületet, makro- és mikroelemet tartalmaznak, ezeken belül pedig különösen magas az antocianin tartalmuk. Ezekkel a növényekkel egyre több kutató foglalkozik, sokan bennük látják az egyoldalú táplálkozás eredményeként növekvő hiánybetegségek gyógyítását.

Hogy mi miért van, és mi hogyan hat ránk? Nem is annyira analitikus módon érdemes ezt a kérdést megvizsgálni, hiszen sokan nem vagyunk vegyészek, hanem inkább összefüggéseiben, egy holisztikus látásmód részeként érdemes utána nézni az elérhető tudásanyagoknak.

A ma jellemző „túlevés, mégis gyakori alultápláltság” korában különösen fontos, hogy bevigyük azokat az anyagokat is a szervezetünkbe, amit sajnos az egyoldalú táplálkozásunkkal és a nagyipari mezőgazdaság által kizsigerelt termőföld és az abból megtermelt növényi alapanyagokkal sajnos nem tesszük, illetve már nem is tehetjük meg.

Mi hiszünk abban, hogy a növények csak azt adják nekünk vissza, amit megkapnak, elsősorban a természettől, másodsorban pedig tőlünk, termesztőktől.

Ezért mi a növényeinket nem kényszerítjük arra, hogy túlteljesítsenek, nem célunk, hogy ipari mennyiségben állítsuk elő az ajánlott termékeket, aminek pozitív élettani hatásaiban hiszünk.

Viszont megadunk nekik minden szükségest, amit aztán a növények a terméseikben lévő magas beltartalmi értékkel hálálnak meg. Mindegyik bogyóst akkor szüretelünk, amikor a legtöbbet nyújtják, és kíméletesen, minden egyes bogyót kézzel szedünk le (egy bogyó átlagosan 1 grammot nyom)!

Ezekben látjuk a legnagyobb különbséget is, az ipari úton előállított, hasonló termékekhez képest.

A termék előállítása során nem veszünk ki semmit a növényekből,

nem finomítunk, és nem is adunk hozzá szintetikus anyagokat.

Megítélésünk (és a kutatások szerint is) szerint a növényekben lévő hatóanyagok

akkor hasznosulnak igazán, ha a lehető legtermészetesebb módon

visszük be azokat a szervezetünkbe, a rostokkal és apró magocskákkal együtt, kihasználva az egymásra való hatásukat is. Még jobb, ha nem tablettaként tekintünk rájuk,

hanem a táplálkozás szerves és rendszeres részeként (a napi étkezésekkel együtt).

Hittem és hiszek abban, hogy a természet segít nekünk abban, hogy a helyes utat megtaláljuk, szinte mindenben: a táplálkozásban, az élethez való hozzáállásban, az alkotásban, az életerőben, a változó világhoz való állandó alkalmazkodásban…

Persze csak akkor, ha odafigyelünk. A természetre is, és magunkra is.

A termékeink ennek a folytonos és tudatos odafigyelésnek az eredményei.

Ezért ajánlom Önöknek szeretettel és meggyőződéssel,

                                                                                   dr. Tkacsik Márta

Patikakert210.jpg
Patikakert019.jpg
DSC_0191.jpg
Pkert_web128.jpg
bottom of page