Barion Pixel
top of page

Tudástár


A Patikakert létrejöttét sok tanulás és kutatási anyag tanulmányozása előzte meg.


Az emberi szervezet optimális működéséhez nagy számú, aránylag összetett, de arányaiban kis mennyiségű „különleges” tápanyagra van szükség. Ezek nagy része a természetben megtalálható, de nem gyárthatóak, és kivonatok formájában pedig nem biztosított a megfelelő biológiai hasznosulásuk.


Sok civilizációs betegségnek (szív-és érrendszer, hormonális, korai demencia, rejtett gyulladások, daganatos betegségek, …) oka ezen mikro-tápanyagok hiánya. Ezért is van jelen ma már az ún. „minőségi éhezés”, ami a fejlett világban több mint 1 milliárd embert érint, és rohamosan terjed. A minőségi éhezés annyit jelent, hogy ugyan megfelelő mennyiségű kalóriát és makro-tápanyagot viszünk be, mégis a szervezetünk éhezik, mert a sok ezer fajta mikro-tápanyag viszont hiányzik, nemcsak az aránylag könnyen pótolható nyomelemek és vitaminok, hanem a sok ezer összetett polifenol, bio-flavonoid, antocianin, stb..


Ezeket az anyagokat a természet nyújtja nekünk. A Patikakertben olyan növényeket válogattunk össze, amik a kutatások szerint nagy változatosságban tartalmaznak ilyen mikro-tápanyagokat. A termesztés, betakarítás és feldolgozás módja pedig a lehető legjobban támogatja meg ezen mikro-tápanyagok biológiai hasznosulását.

Pkert_web142.jpg
bottom of page